Zomer op je bord ☀️

Dit lekkere receptje bevat heel wat eiwitten, koolhydraten, vitamines en mineralen! Ideaal op een warme zomerdag!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 8 kipbrochettes
  • 200g kikkererwten, uitgelekt
  • 1 komkommer
  • 1 teentje look, geperst
  • 150g magere Griekse yoghurt
  • ½ citroen, uitgeperst
  • 250g quinoa
  • 200g kerstomaten, gehalveerd
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • handje verse dille
  • 2tl paprikapoeder
  • olijfolie
  • 1tl oregano
  • peper en zout


Hoe maak je het?

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Spoel de kikkererwten af onder de kraan, dep ze droog en verdeel ze over een bakplaat. Breng op smaak met peper en zout, 1tl oregano en 2tl paprikapoeder. Voeg nog wat olijfolie toe en meng. Rooster de kikkererwten in de oven 20 minuten.
  3. Bak of grill de kipbrochettes.
  4. Kook de quinoa volgens de aanwijzigingen op de verpakking.
  5. Snijd ½ van de komkommer in plakjes.
  6. Halveer de andere helft van de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een lepel. Rasp de komkommer in een vergiet zodat het goed kan uitlekken. Meng de komkommer met de look en de Griekse yoghurt.
  7. Dresseer je bord met verse dille.