Romige aspergesoep zonder room

Hieronder vind je een receptje terug van de lekkerste, meest voedzame aspergesoep.

Wat heb je nodig? 

  • 1L water 
  • 1 bouillonblokje
  • 1kg witte asperges
  • 100ml halfvolle melk 
  • Peterselie 
  • Nootmuskaat

Hoe maak je het? 

  1. Schil en snij de asperges in stukken, gooi de schillen nog niet weg. Breng water aan de kook en voeg er een bouillonblokje en de asperge-schillen aan toe. Zeef de bouillon en verwijder de schillen na 10 minuten koken.
  2. Kook de asperges in de gezeefde bouillon totdat ze gaar zijn. Leg de aspergepunten aan de kant en pureer de rest fijn in de bouillon. 
  3. Breng opnieuw aan de kook en voeg de melk toe. 
  4. Breng de soep op smaak met nootmuskaat en peterselie. Garneer met de aspergepunten.